За охлаждане

Харесайте ни и във Facebook, ако ви харесва нашия сайт

Климатици на изплащане от програмата за енергийна ефективност

 

 

 

Много често хора ни питат за възможности за закупуване на климатична техника на лизинг, като в повечето случаи се споменават и най-популярните компании за кредитиране на  различни покупки, което ни доведе до мисълта, че повечето хора не знаят за възможността, която дава държавата за закупуване на енергоспестяващи продукти на кредит. Тази възможност се нарича "Програма за кредитиране на Енергийната Ефективност в дома". При тази програма не само, че не ви начисляват допълнителни лихви и такси, а дори държавата изплаща вместо вас част от цената на закупения продукт. Знаем, че за хората, които не са чували за програмата звучи невероятно, но е истина.

Нека ви обясним как работи на практика тази програма. Ние ще говорим в частност за климатичната техника как стават нещата, но при другите енергоспестяващи продукти системата е аналогична.

1. Трябва да си изберете подходящ енергоспестяващ продукт, защото не всички такива участват в програмата. Това може да стане по два начина:

     - в интернет сайта на програмата - тук;

     - във фирма, която продава съответните енергоспестяващи продукти, от които вие се интересувате - когато става дума за климатична техника, това можем да бъдем и ние.

2. От списъка с банки, които участват в програмата избирате тази, с която бихте искали да работите:

3. Свързвате се с избраната от вас банка и се информирате какъв набор от документи е необходим за да участвате в програмата. В общия случай те се разделят на два типа:

     - лични документи - такива, каквито се представят за всяко кандидатстване за кредит в банка;

     - документи изготвени от фирмата, от която ще закупувате съответните енергоспестяващи продукти, които са: типова оферта (оферта изготвена на специална бланка) и проформа фактура.

За документите, които трябва да бъдат изготвени от фирмата продавач може да се свържете с нас по телефон или e-mail и ние ще ви консултираме за най-подходящия за вас климатизатор, който може да закупите по програмата. Ще ни дадете личните си данни необходими за попълване на документите и ние ще ги изготвим за вас. Ще се уточним за удобен начин да получите документите - на място в нашия офис, на място удобно за вас или по куриер на определен от вас адрес.

4.  След като подадете всички документи в банката и тя ви одобри за кредита пристъпваме към реалната покупка и монтаж на избрания продукт.

5. След завършване на монтажните работи ние ви издаваме специален протокол за извършени работи по Програмата за Енергийна Ефективност в Дома, с който ние и вие удостоверяваме, че е монтиран точно същия продукт, за който сте кандидатствали. Това е последния документ необходим за да приключите участието си в програмата и държавата да поеме до 20% от задълженията ви към банката. В случаите на закупуване на климатична техника почти винаги получавате пълните 20% субсидиране от държавата.

Искаме да направим и едно уточнение за да бъдем докрай коректни с вас. В крайна сметка и банката начислява някаква лихва върху кредита, който теглите, което се отразява реално върху крайния процент, който спестявате, но все пак накрая би трябвало да платите по-малко, от колкото без участие в програмата и то разсрочено.

Знаем, че на първо четене участието изглежда малко сложно, но на практика съвсем не е така. В общия случай цялата процедура минава за около седмица. Банките дават бързо становището си въз основа на представените от вас документи, защото става дума за малки суми, ние от своя страна, изготвяме документите максимално бързо и след одобрението на банката извършваме в максимално кратки срокове и удобно за вас време монтажа на техниката.

Ако имате някакви въпроси или забележки не се притеснявайте да се свържете с нас на контактите посочени в нашата контактна форма!

 

Продължете към възможностите за кредитиране от TBI Credit!

Вижте тук!

 

e-max.it, posizionamento sui motori