За охлаждане

Харесайте ни и във Facebook, ако ви харесва нашия сайт

Mitsubishi Heavy Industies - история на компанията (вж. пълния текст)

Автор: Еъркон Системс 

За година на основаване на MitsubishiHeavyIndustries(MHI) може да бъде приета 1884 година. В тази година, Ятаро Ивасаки, основателят на Мицубиши наема държавната корабостроителница на Нагасаки (NagasakiShipyard) и и дава име „Nagasaki Shipyard & Machinery Works”, с което започва производство на  кораби.

Това производство по-късно е отделено като нова компания „Mitsubishi Shipbuilding Co., Ltd.”, която през 1934 се присъединява към “MitsubishiHeavyIndustries”, като по този начин я превръща в най-голямата частна компания в Япония, произвеждаща кораби, тежки машини, самолети и железопътни вагони.

След края на Втората Световна Война през 1950г. компанията е разделена на три подразделения - West Japan Heavy-Industries, Ltd., Central Japan Heavy-Industries, Ltd. and East Japan Heavy-Industries, Ltd., които през 1964г. отново се обединяват в MitsubishiHeavyIndustries.

През 1970г. автомобилното подразделение на MHI става независима компания Mitsubishi Motors Corporation и започва самостоятелно производство и продажба на автомобили.

Чрез интегриране на подходящ мениджмънт и техчниески експерти в своите компании MHIувеличава конкурентоспособността си както на вътрешния така и на международния пазар и по този начин изминава дълъг път до ден днешен.

ertyertyerty

Трите диаманта – емблема на Mitsubishi Heavy Industries

Емблемата на компанията с изображението на трите диаманта има своето начало от флага на корабите, който един от праотците на основателя на компанията Цукумо Шокаи избира при стартирането на бизнеса със строистелство на кораби. Този символ е трансформирана версия на семейната емблема на основателя на компанията Ятаро Ивасаки.

 

 

e-max.it, posizionamento sui motori